Početna » Nacionalna selekcija » Istorijska pobeda Kanade nad SAD

Istorijska pobeda Kanade nad SAD

(Foto: Sportsnet.ca)
(Foto: Sportsnet.ca)

 

Prvog dana kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Barseloni Kanada je na svom terenu napravila podvig i ostvarila istorijsku pobedu nad selekcijom SAD 10:6. Dvostruko slavlje za domaćine obezbedile su devojke koje su ubedljivo slavile nad Brazilkama 18:8. Jednako uspešan dan kao Kanađani imali su Argentinci, koji su, takođe, došli do bodova u obe konkurencije. Momci su svaladali Brazil sa 8:5, a devojke Venecuelu 11:7.

Prvi trijumf Kanađana nad SAD na velikim takmičenjima došao je na domaćem terenu u Kalgariju gde su do nedelje na programu kvalifikacije za SP. Po dva tima u ženskoj i muškoj konkurenciji uspeće da obezbede plasman na takmičenje u Barseloni. Najzaslužniji za pobedu domaćina bili su provereni asovi koji nastupaju u Evropi. Nikolas Bikari i Džastin Bojd bili su trostruki strelci, za Amerikance Skot Dejvidson je bio najefikasniji u porazu sa dva gola.

U južnoameričkom derbiju Argentinci su zahvaljujući dobroj igri u trećoj četvrtini ponovili uspeh sa prethodna dva šampionata kontinenta i savladali najveće rivale. U Kalagriju su Argentinci došli do pobede nad Brazilom zahvaljujući dobroj igri u trećoj deonici kada su stvorili razliku koja im je donela trijumf. Herman Janez bio je najbolji strelac kod pobednika sa tri gola.

Timove učesnike očekuju još dva kola preliminarnog takmičenja, da bi se potom igrala polufinala iz kojih će pobednici obezbediti plasman na prvenstvo sveta. U polufinalu u subotu će se sastati prvi i četvrti tim posle preliminrane runde, kao i drugi i treći.

Kvalifikacioni turnir Američke Grupe za SP u Barseloni 1. kolo:

Žene:

Argentina – Venecuela 11:7 (3:1, 1:1, 3:2, 4:3)
Brazil – Kanada 8:18 (3:3, 1:4, 2:6, 2:5)

Muškarci

SAD – Kanada 6:10 (2:4, 0:3, 3:3, 1:0)
Brazil – Argentina 5:8 (0:1, 2:2, 1:3, 2:2)

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace