Početna » Nacionalna selekcija » Benedek uveo nove snage u redove Mađarske

Benedek uveo nove snage u redove Mađarske

(Foto: vlv.hu)
(Foto: vlv.hu)

 

Novi selektor reprezentacije Mađarske Tibor Benedek u utorak je potpisao čevtorogodišnji ugovor sa Vaterpolo savezom Mađarske, i istovremeno saopštio širi spisak igrača na koje računa u budućnosti. Prvi test za novi i znatno podmlađeni sastav biće u Svetskoj ligi u 3. i 4. kolu. Na listi se nalazi 19 vaterpolista, a među iskusnim i pouzdanim reprezentativcima su olimpijski šampioni iz 2008. braća Daniel i Deneš Varga, Norbert Hošnjianski i centar Gabor Kiš, kao i provereni asovi Marton Sivoš i golman Viktor Nađ.  U kapici Mađarske više nećemo gledati neke od asova koji su obeležili proteklu deceniju poput Gergeljija Kiša, Adama Štajnmeca, Petera Biroša i Norberta Madaraša.

Novopečene reprezentativce predvode igrači kojii su već bili na širem spisku, ali nisu bili deo ekipe na velikim turnirima, poput Bele Toroka, golmana Atile Dekera i levorukog Martona Vamoša. Uz njih među debitantima nalaze se i članovi juniorskog tima koji su krajem 2012. osvojili srebro na svetskom prvenstvu. To su Toni Nemet (najbolji igrač prvenstva), Silard Janšik i Tamaš Sedlmajer.

Mađari u 3. kolu Svetske lige gostuju 30. januara u Voglogradu Rusiji, a potom u narednoj rundi 2. februara igraju kao domaćini sa Rumunijom. Posle šest godina izostanka iz takmičenja Svetske lige Mađari se vraćaju u to takmičenje i sa novim sastavom pokušaće da nastave sa pobedama pošto su u prva dva kola sakupili 6 poena. Na finalni turnir plasiraće se samo pobednici grupa.

Benedek računa na sledeći sastav:

Golmani:

Viktor Nađ (Vašaš), Atila Deker (Solnok), Marton Levai (Solnok).

Igrači:

Bence Batori (Eger), Kristian Bedo (BVSC), Adam Deker (Seged), Norbert Hošnjianski (Solnok), David Janšik (Honved), Silard Janšik (Juniorska reprezentacija), Gabor Kiš (Solnok), Tamaš Mezei (Eger), Toni Nemet (Vašaš), Ferenc Salamon (Eger), Tamaš Sedlmajer (UVSE), Marton Sivoš (Seged), Bela Torok (Seged), Daniel Varga (Primorje Rijaka), Deneš Varga (Primorje Rijeka), Marton Vamoš (Vašaš).

 

 

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace