Početna » Nacionalna selekcija » Dedović novo ime na spisku selektora Savića

Dedović novo ime na spisku selektora Savića

IMG_6078

 

U utorak je posle sastanka Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije selektor reprezentacije Dejan Savić izneo spisak igrača za meč Svetske lige koji se 2. februara igra protiv Nemačke, i širi spiska igrača na koje se računa za izazove  koji očekuju nacionalni tim u predstojećem periodu. Pored pozudanih asova koji su u prethodnim takmičenjima donosili medalje Srbiji novo ime na spisku je i vaterpolista Partizana Nikola Dedović, a na širem spisku nalaze se i braća Strahinja i Viktor Rašović koji su zajedno sa Dedovićem za vikend u mečevima Kupa Srbije dokazali izuzetan kvalitet. Vrhunac sezone za reprezentaciju biće Svetsko prvenstvo krajem jula i početkom avgusta u Barseloni, a Srbija će učestvovati i na Mediteranskim igrama, kao i na Univerzijadi i šampionatima za mlađe kategorije. O tim selekcijama brine Vladimir Vujasinović koji je takođe izneo spisak igrača na koje računa.

Savić i Vujasinović posle teških mečeva njihovih ekipa prošle srede u Ligi šampiona, a potom i velikih duela u Kupu Srbije za vikend nisu imali mnogo vremena za odmor. Na današnjoj sednici u Beogradu Stručni savet je usvojio spiskove igrača i sastave stručnih štabova „A“ reprezentacije i „B“ reprezentacije i selekciju koju čine igrači rođeni 1993. i mladji.

Prošla nedelja u kojoj je vaterpolo u Srbiji doživeo renesansu podvukla je ono što se moglo naslutiti od početka sezone. A to je da Srbije ima najkvalitetnije klubove na svetu, i mlade igrače na koje će u budućnosti moći da se osloni. Igrama u Ligi šampiona u Kupu Srbije posebno su se istakli Nikola Dedović i Strahinja Rašović, koji su se prvi put našli na spisku najboljeg nacionalnog tima.

Dedović se istakao fenomenalnom igrom u odbrani. On je u sredu protiv Segeda u potpunosti zatvorio legendarnog Tamaša Molnara, da bi u subotu motrio na Vanju Udovičića, a u nedelju na Andriju Prlainovića. Takva tri igrača svetske klase pod neverovatno agresivnom i pokretljivom igrom u odbrani Partizanovog asa nisu uspeli da postignu ni jedan gol. Strahinja Rašović bio je takođe odličan u odbrani, ali se po običaju više isticao u napadu gde je sa krila realizovao gotovo sve prilike i pokazao da se radi o vrsnom strelcu, i tako u velikoj meri doprineo da crveno-beli zabeleže pobedu protiv Olimpijsakosa, i važnije, podignu pehar Kupa Srbije.

08

Selektor Dejan Savić saopštio je spisak igrača za utakmicu Svetske lige koju Srbija igra protiv Nemačke 2. februara u Novom Sadu. Na spisku su: Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Vanja Udovičić, Nikola Rađen, Milan Aleksić, Filip Filipović, Živko Gocić, Dušan Mandić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Miloš Ćuk, Nemanja Ubović i Nikola Dedović.

Na širem spisku kandidata za reprezentaciju su još: Miloš Marinković, Nikola Eškert, Viktor Rašović, Boris Vapenski, Aleksa Šaponjić, Strahinja Rašović i Marko Matović.

Promene na spisku su moguće do sredine maja kada je predviđen početak priprema za Svetsko prvenstvo u Barseloni.

Pripreme će početi na Zlatiboru, predvidjen je rad u Beogradu, učešće na finalnom turniru Svetske lige ako se Srbija kvalifikuje, pripreme u Kanadi, učešće na tirniru u Grčkoj i odlazak u SAD, pa rad u Herceg Novom, učešće na turniru u Srbiji (najverovatnije Bečej) i moguć rad sa Australijom.

U stručnom štabu se nalaze još: Dejan Stanojević (trener, rad sa golmanima), Vladimir Pavlović (kondicioni trener), Stefan Ćirić (trener, logistika), Goran Čanković (tim menadžer), Vladimir Harhaj (lekar) i Veljko Radunović (fizioterapeut).

Vladimir Vujasinović je odredio spisak kandidata za B i reprezentaciju igrača 1993. godišta.

Golmani: Vojislav Mitrović (1993, Vojvodina), Milan Vitorović (1995, Vojvodina), Lazar Dobožanov (1993, Vojvodina).

poziv za mladu reprezentaciju Gavril Subotić
poziv za mladu reprezentaciju Gavril Subotić

 

 

Bekovi: Nemanja Matković (1993, Vojvodina), Mihajlo Milićević (1993, Crvena zvezda), Dimitrije Obradović (1994, Partizan), Stefan Ilić (1995, Partizan), Mihajlo Repanović (1995, Partizan), Nikola Jakšić (1997, Partizan).

Centri: Nikola Eškert (1993, Crvena zvezda), Nenad Stojčić (1993, Crvena zvezda), Nikola Radulović (1995, Partizan), Marko Manojlović (1996, Partizan), Nebojša Toholj (1997, Vojvodina).

Leva strana: Dušan Vasić (1993, Vojvodina), Gavril Subotić (1995, Partizan), Miloš Maksimović (1994, Vojvodina), Draško Gogov (1995, Partizan), Ognjen Stojanović (1996, Partizan), Sava Ranđelović (1993, Crvena zvezda).

Desna strana: Dušan Mandić (1994, Partizan), Đorđe Tanasković (1994, artizan), Mateja Asanović (1995, Partizan), Aleksandar NJegovan (1994, Vojvodina), Đorđe Lekić (1995,), Ivan Gvozdanović (1997, Vojvodina), Viktor Rašović (1993, Crvena zvezda).

Stručni štab: Vladimir Vujasinović (selektor), Uroš Stevanović, Nikola Radojičić, Miloš Ćirić (treneri), Miša Nastić (doktor), Đurđa Antunović (fizioterapeut).

Izvor: Vaterpolo savez Srbije/ Vaterpolo vesti

dedovic
U akciji: Nikola Dedović

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.