Početna » Nacionalna selekcija » Dejan Savić: Cilj je stvoriti dobru atmosferu i nastaviti sa uspesima

Dejan Savić: Cilj je stvoriti dobru atmosferu i nastaviti sa uspesima

IMG_7658

Dejan Savić u četvrtak je i zvanično promovisan u selektora Srbije, i tom prilikom je istakao da se očekivanja od reprezentacije poznata, da je imenovanje za njega velika čast i odgovornost, a da mu  je glavni cilj, pored vrhunskih rezultata,  stvaranje dobre atmosfere u timu. Tako je stavljena tačka na uspešnu 2012. godinu za srpski nacionalni tim, koji je neočekivano ostao bez dugogodišnjeg selektora Dejana Udovičića koji je u oktobru sporazumno raskinuo ugovor. Pred Savićem su veliki izazovi i očekivanja, a kako je sam naveo prioritet u predstojećoj godini je dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Barseloni krajem jula i početkom avgusta. Spisak reprezentacije i eventualne izmene biće poznate krajem januara pred duel u Svetskoj liga sa Nemačkom u Novom Sadu.

“ Izuzetna je čast biti na klupi reprezentacije Srbije koja godinama beleži vrhunske rezultate i važi za najbolji sportski kolektiv u zemlji. Istovremeno, to je za mene i velika odgovornost, od koje sigurno neću bežati. Hoću da nastavimo svetlu tradiciju, a ambicije su poznate – da budemo u vrhu evropskog i svetskog vaterpola“, kazao je Savić pred brojnim novinarima u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.

On je dodao da će tokom naredne godine glavni prioritet biti dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Barseloni, a da će takmičenje u Svetskoj ligi, gde je Srbije rekorder po broju titula, biti u svrhu priprema za veliki događaj u Španiji.

“ Najvažnije je da se dobro pripremimo za SP u Barseloni, i Svetska liga koja dolazi pre toga poslužiće nam da to i uradimo. Normalan sistem rada u Savezu je i podmlađivanje ekipe, neću bežati od toga, ali ću se truditi da to ima normalan tok i redosled“, kazao je Savić koji je vodio Srbiju kao vršilac dužnosti selektora na dva meča Svetske lige posle ostavke Dejana Udovičića. U oba meča Srbija je zabeležila pobedu.

Savić je kao zadatak naglasio i vraćanje dobre atmosfere u tim.

“ Cilj je uvek visok plasman, moramo da održimo kontinuitet uspeha, ali i da stvorimo dobru atmosferu u ekipi“, rekao je Savić koji je tokom reprezentativne karijere kao igrač skoro 450 puta nosio kapicu nacionalnog tima.

Eventualne promene u timu i spisak reprezentacije biće, kako je Savić rekao, poznati javnosti krajem januara uoči duela sa Nemačkom u Novom Sadu.

Predsednik Saveza Velibor Sovrović na početku konferencije ocenio da će novi selektor sigurno opravdati poverenje, i dodao da se od njega očekuje da vodi tim i na Olimpisjkim igrama 2016. u Rio de Žaneiru što proističe iz potpisanog ugovora u kome stoji da će saradnje trajati dve plus dve godine.

„Dejan Savić je sa 444 meča u reprezentaciji svakako ličnost koja ima ugled i veliko iskustvo koje je neophodno. U radu sa mlađim selekcijama postigao je uspehe i siguran sam da će opravdati poverenje“, kazao je predsednik VSS.

On je iskoristio priliku da se osvrne na godinu na izmaku u kojoj je , kako je ocenio, bilo dosta uspeha i turbulencija.

Osim promocije Saviće i kokktela koji je usledio za kraj uspešne godine, Vaterpolo savez Srbije potpisao je u četvrtak i ugovor o tehničkom sponzorstvu sa domom zdravlja Jedro koje će u buduće brinuti o zdravlju reprezentativaca, osoblja VSS, kao i o njihovim porodicama.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.