Početna » Nacionalna selekcija » Dug put do Budimpešte

Dug put do Budimpešte

 

Pred utakmicu Superkupa Evrope koja je u sredu odigranu u Savoni, održan je žreb za kvalifikacije za Evropsko prvesntvo 2014. u Budimpešti. Pred zemljama koje će pokušati da se domognu 6 slobodnih mesta u glavnom gradu Mađarske je težak zadatak. Najpre će se igrati turniri u tri grupe, da bi prve dve ekipe sa turnira igrale plej-of mečeve protiv timova koji su u Ajndhovenu 2012. zauzeli od 7. do 12. mesta ( Španija, Rumunija, Hrvatska, Holandija, Makedonija i Turska).

Čak 17 zemalja pokušaće da se probije do plej-of mečeva protiv favorizovanih zemalja, među kojima su i olimpijski šampioni Hrvatska, i vrlo jake reprezentacije Španije i Rumunije. Prvih 6 ekipa (Srbija, Crna Gora, Mađarska, Italija, Nemačka i Grčka) sa prethodnog prvenstva u Ajndhovenu već su obezbedile učešće na narednom takmičenju, a titulu će braniti Srbija.

Među reprezentacijama koje će kroz kvalifikacije pokušati da se dokopaju Evropskog prvenstva kvalitetom se malo izdvajaju Rusija i Francuska, ali sastavi grupa i format takmičenja obećavaju puno uzbuđenja i malo mesta ka plasmanu na završni turnir.

Kvalifikacioni turniri

Grupa A ( održaće se u Gruziji)

Gruzija, Poljska, Češka, Velika Britanija, Slovačka

Grupa B (održaće se u Švajcarskoj)

Belorusija, Slovenija, Francuska, Švajcarska, Ukrajina, Moldavija

 Grupa C (održaće se u Danskoj)

Malta, Portugal, Rusija, Izrael, Bugarska, Danska

Svi turniri su na programu od 4. do 7. aprila 2013.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.