Početna » Evrokupovi » Jadranu prvi duel finala Kupa Crne Gore

Jadranu prvi duel finala Kupa Crne Gore

(Foto: VK Jadran)

 

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog pobedili su na svom bazenu Primorac sa 10:8 (1:1, 4:3, 3:3, 2:1) u prvom meču finala Kupa Crne Gore. Revanš je na programu u nedelju 9. decembra u Kotoru, a tim iz Herceg Novog imaće prednost od dva gola. Duel je bio izjednačen do samog kraja, a posle izjednačene igre i nerešenih 8:8, Novljani su uspeli sa dva gola da dođu do pobede. Hrvat Ivan Krizman bio je najefikasniji kod pobednika sa 4 gola, Igor Porobić je dao tri, a iskusni Aleksandar Radović dodao je dva, dok je u redovima Primorca Miljan Popović bio strelac tri puta. Nikola Sutić koji je nedavno iz Juga prešao u redove Kotorana postigao je dva gola.

Ponovo je derbi Boke scena borbi za trofeje u Crnoj Gori. Iako već nekoliko sezone Primorac ne može da se suprotstavi velikom rivalu iz Herceg Novog, ove godine su Kotorani znatno konkurentniji što su dokazali i pobedom nad Budvom u polufinalnim duelima.

Primorac se dobro držao i na bazenu Instituta Igalo, ali je domaći tim uspeo na kraju meča da prelomi i sa dva gola odnese bitnu pobedu. Ipak, ništa nije gotovo jer već za tri dana na programu je revanš u Kotoru gde će domaći tražiti priliku da posle dugo vrmena osvoje trofej. Dok je Jadran aktuelni  šampion i osvajač kupa Crne Gore Primorac je samo jednom uspeo da se okiti domaćim trofejem u Kupu i to 2009.

Duel je zanimljiv i zbog borbe dvojice velikih asova svetskog vaterpola Vladimira Gojkovića i Veljka Uskokovića koji se afirmišu na klupama dva tima. Ko će već u prvoj godini na klupi podići trofej videćemo u nedelju.

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace