Početna » Sve vesti » Užičani dobili zatvoreni bazen, uskoro očekuju i vaterpolo klub

Užičani dobili zatvoreni bazen, uskoro očekuju i vaterpolo klub

U Užicu je 9. oktobra na dan grada svečano otvoren bazen na koji su Užičani dugo čekali, i uskoro bi grad na zapadu srbije posle 50 godina ponovo mogao da dobije i vaterpolo klub. U gradu na Đetinji godinama unazad na reci se leti održava revijalni vaterpolo meč na  zadovoljstvo više od hiljadu Užičana koji sa interesovanjem posmatraju svoje sugrađane u igri sa loptom u hladnim vodama Đetinje. Znajući to, kao i da u gradu postoje dva plivačka kluba Užice i Sloboda, možemo očekivati da se uskoro formira vaterpolo klub, pa i da u godinama koje dolaze neki novi plivački i vaterpolo šampioni dođu iz Užica, kao što je to slučaj u mnogim drugim sportovima.

Kako vaterpolovesti nezvanično saznaju Plivački klub Užice planira da pokrene i vaterpolo sekciju, a i gradske vlasti zainteresovane su da pokrenu vaterpolo klub, za koji nesumnjivo ima zainteresovanih mladih Užičana. Ipak, političari u Užicu trenutno su više zauzeti smenom i formiranjem vlasti pa će na njihovu inicijativu građani i vaterpolo javnost morati da sačekaju. Ipak, uvereni smo da će sportski radnici u  Užicu smoći snage i organizovati klub.

Navikli na hladnu vodu: Užičani u trci za gradski grb na novom bazenu

Mladi plivači Užica i Slobode dugo su zbog treninga morali da putuju na Zlatiboru i dovijali se na druge načine kako bi mogli ravnopravno da se takmiče sa vršnjacima iz drugih gradove Srbije kojima je zatvoreni bazen dostupan u svom mestu.

Zatvorni bazen još uvek nije dobio zavničan naziv, mada se u nekim izveštajima sa otvaranja on imenuje kao plivalište Na Carini ili Gradski bazen. Ime je od manjeg značaja u odnosu na to da će plivalište dimenzija 33 x 25 metara sa kapacitetom tribina od 300 mesta i potrebnim propratnim sadržajima biti veliki podsterk  i preduslov za razvoj vaterpola u izraženo sportskoj sredini kakvo je Užice.

Tokom svečanog otvaranja bazena, upriličena je trka za  gradski grb, a 14 momaka  našlo se na startu da bi posle 33 metra do plutajućeg grba prvi stigao Ninoslav Andrić, student Fakultet za fizičku kulturu u Beogradu. On se i sam nekada takmičio za Slobodu i zabeležio zapažene rezultate na državnim takmičenjima sa kojih u kadetskoj i omladinskoj konkurenciji ima nekoliko medalja. Ipak, Andriće je zbog neadekvatnih uslova morao da odustane od plivačke karijere.

On je za vaterpolovesti rekao da sada posoji šansa da mlađe generacije koje dolaze sada mogu da budu skoncentrisane samo na treninge jer novi bazen pruža optimalne uslove u samom gradu. Takođe, veruje Andrić, postoji veliko interesovanje za vaterpolo u gradu jer značajan broj dece trenira plivanje i raspoloženo je da se oproba u timskom sportu.

Najbrži: Ninoslav Andrić

„Do sada je bilo više od stotinu dece koje je putovalo na Zlatibor, sada će biti u prilici da lakše i brže nastave sa treninzima. U Užicu vlada sportski duh i mislim da veliki broj dečaka jedva čeka da dobije šansu da se nadmeće u vaterpolu“, kazao je rođeni Užičanin.

Ipak, sama trka upriličena za svečano otvaranje održana je u veoma hladnoj vodi na koju su takmičari, budući da su to momci koji često učestvuju u plivanju za bogojavljnski krst, navikli ali nadamo se da će uskoro početi sa radom i sistem za grejanje.

Početkom 50-ih godina u užicu igrao vaterpolo, a na reci je tada nastupao klub Sloboda, ali dok su u ostalim krajevima Srbije vaterpolisti prešli u zatvorene bazene Užičani su morali da čekaju više od 50 godina da bi dobili priliku da igraju vaterpolo. Nadamo se da će u dogledno vreme dobtiti novu priliku koju svakako zaslužuju.

 

 

 

 

2 komentara

  • Burazi dobili bazen ha ha ha….mislim da je ovaj momak Andric vec osvajao bogojavljanski krst u Uzicu (grad Buraza)!

  • Nek im je sa srecom novi bazen! Mi Srbi smo oduvek bili talentovani za sport a o vaterpolu da ne govorim,ali isto tako kuburili smo sa uslovima….sad je malo drugacije i nadamo se zato da ce se iznedriti mnogo vise Milanovica,Sapica,Filipovica…

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace