Početna » Sve vesti » Šoštar i Perišić napustili Stručni savet Vaterpolo saveza Srbije

Šoštar i Perišić napustili Stručni savet Vaterpolo saveza Srbije

(Foto: Beta) Aleksandar Šoštar (u sredini) u društvu Igora Milanovića i Vladimira Vujasinovića na promociji tima Partizana za 2012/2013

Vaterpolo savez Srbije saopštio je danas da su ostavke na mesta u Stručnom savetu dali  Aleksandar Šoštar i Dejan Perišić, pa će to telo koje je prvu sednicu održalo početkom oktobra nastaviti da radi samo sa tri člana. Posle ostavke Šoštara i Perišića u savetu su ostali predsednik Nenad Manojlović i članovi Viktor Jelenić i Kolja Lazor.

Da podsetimo Stručni savet je održao prvi sastanak u novom sastavu 1. oktobra kada je, kako je saopštio VSS, po svim pitanjima i tačkama postignuta apsolutna saglasnost.

Dnevni list Sport u svom nedeljnom izdanju preneo je izjavu Šoštara povodom odluke da napusti funkciju u Stručnom savetu.

„Moja ostavka je izraz neslaganja sa načinom na koji funkcioniše Stručni savet, koji bi trebalo da bude nezavisan u donošenju odluka. Smatram da SS mora da se uhvati ukoštac sa problemima i da se rešavaju u kontekstu naše prošlosti i budućnosti. Problemi nikako ne bi smeli da se guraju pod tepih. Mi smo jedini ekipni sport koji redovno donosi medalje sa olimpijskih igara i trebalo bi da nastavimo tim putem“, rekao je Šoštar za Sport.

Šoštar je nedavno izabran i u Biro Evropske federacije vodenih sportova, a takođe je i predsednik Sportskog saveza Srbije i predsednik Vaterpolo kluba Partizan.

 

2 komentara

  • Да ли ће на овом порталу почети дебата о актуелном стању у нашем ватерполу?

  • Pa i mogla bi da pocne neka debata!
    Konkretno,mene zivo zanima sta je pisalo u tom pismu upucenom treneru Udovicicu a potpisanom od vecine igraca! Kako ga nije blam da posle toga ostane selektor! Kako dalje bez Sostara koji je dao ostavku takodje nedorecenu,hoce li javnost ista saznati o konkretnim problemima naseg wtrpl!

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace