Početna » EP, Beograd 2016 » Srbija ubedljivo pobedila Rusiju i plasirala se u polufinale!

Srbija ubedljivo pobedila Rusiju i plasirala se u polufinale!

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)
(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva. Srpski vaterpolisti pred punim tribinama Arene pobedili su Rusiju sa ubedljivih 15:5 i tako Srbija će u sredu u borbi za finale igrati sa Grčkom, koja je danas savladala Španiju sa 6:2.

Rusi su poveli već u prvom napadu preko Giniatova. U narednim minutima Srbija je imala dve dobre prilike sa igračem više. kada je, u oba napada, isključen Dmitri Hlod, ali Ćuk i Ranđelović nisu uspeli da zatresu mrežu. Ipak, sredinom prvog perioda Andrija Prlainović je postigao pogodak na isteku napada. Isti igrač je nešto kasnije doneo Srbiji prvo vođstvo na meču. Rusi su poravnali, a prednost domaćoj selekciji perfektnim udarcem vratio je Dušan Mandić i sa rezultatom 3:2 se otišlo na mali odmor posle prve četvrtine.

Odlični Andrija Prlainović prvi ja zatresao mrežu u drugoj četvrtini i to je bio njegov treći pogodak na ovom meču. Odmah je uzvratio Nikolaenko, a zatim je usledila serija Srbije 3:0. Redom su pogađali Nikola Jakšić, Filip Filipović i Dušan Mandić. U narednim minutima mreže su mirovale i posle dve četvrtine na semaforu je stajao rezultat 7:3 u korist Srbije.

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)
(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

U trećem periodu Srbija je otklonila sve dileme oko pitanja pobednika, a oko 10.000 navijača u beogradskoj Areni moglo je da vidi i nekoliko lepih golova. Najpre je Hlod smanjio na 7:4, a onda su na drugoj strani mrežu tresli Pijetlović sa svoje pozicije, Filipović lepim lob udarcem i zatim Mitrović iz peterca. Seriju je prekinuo Odintsov, da bi na lep način pogodio i Miloš Ćuk.

Srbija je rutinski meč privela kraju, uz nova četiri pogotka u poslednjih osam minuta. Najefikasniji su bili Andrija Prlainović i Dušan Mandić sa po tri pogotka, dok su po dva dodali Slobodan Nikić i Filip Filipović.

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace