Početna » Domaća takmičenja » Novi Beograd deklasirao Banjicu, Vojvodina sigurna protiv Zemuna

Novi Beograd deklasirao Banjicu, Vojvodina sigurna protiv Zemuna

VK Novi Beograd 11. april
VK Novi Beograd 11. april

U prvoj utakmici Super lige Srbije za vaterpoliste, Novi Beograd 11. april je u gostima pobedio Banjicu sa ubedljivih 19:2 (5:1, 6:0, 3:0, 5:1). U drugom meču, koji je odigran upravo na bazenu SC „11 .april“, Vojvodina je kao gost pobedila Zemun rezultatom 13:8. Od 19 sati igraju Šabac i Radnički, dok su za 20 sati zakazana još dva duela, između Naisa i Starog Grada, odnosno Crvene zvezde i Partizana.

Na Banjici nije bilo neizvesnosti. Jedan od glavnih kandidata za domaće trofeje je od početka do kraja uvećavao razliku protiv najmlađeg tima u Šampionatu. Već na poluvremenu je bilo 11:1. Vladimir Vujasinović u ovom meču nije računao na najveće pojačanje, Miloša Ćuka, ali je Draško Gogov, koji je takođe stigao ovog leta u Novi Beograd, bio veoma raspoložen i postigao je pet golova. Tri je dodao Nikola Nikolov, dok su za crno-bele po jednom precizni bili Vuksanović i Cvetković.

Mnogo zanimljivije je bilo u duelu Zemuna i Vojvodine. Novosađani su poveli 4:1, da bi potom Zemunci uzvratili na isti način, dobili su drugu četvrtinu 4:0 i na poluvreme otišli sa vođstvom od 5:4. Druge dve četvrtine su pripale Novosađanima, koji su bili sigurni na kraju i slavili su 13:8. Bivši igrač Radničkog i Crvene zvezde, Ivan Gusarov, predvodio je Vojvodinu sa četiri gola, dok je Ljubenović postigao tri za domaće.

Vaterpolo Super liga Srbije – Prvo kolo

Banjica – Novi Beograd 11.april 2:19 (1:5, 0:6, 0:3, 1:5)

Bazen Banjica. Sudije: Putniković i Šukić. Isključenja: Banjica 9, NBG 11.april 2. Peterci: NBG 11. april 2 (2).

BANjICA: Cerović, Mušikić, Vuksanović 1, Ilić, Jauković, Jevđović, Pavlović, Cvetković 1, Janošević, Čerkez, Krstić, Budarak , Sokolovski, Gavrilović. Trener: Nikolić.

NOVI BEOGRAD 11.APRIL: Rističević, Filipović 2, Tomić, Bursać, Bašica 1, Radulović, Gogov 5, Čupić 1, Avramović 1, Radanović 2, Nikolov 3, Mitrović 2, Vlahović, Martinović 2. Trener: Vujasinović.

Zemun – Vojvodina 8:13 (1:4, 4:0, 2:5, 1:4)

Bazen 11.april. Sudije: Golijanin i Stefanović. Isključenja: Zemun 7 , Vojvodina 9. Peterci: Zemun 1 (1), Vojvodina 3 (1)

ZEMUN: Tanović, Relić, Jović, Vasiljević 2, Perković, Ljubenović 3, Mitrović, Mihailović, Jovanović, Popović, Mišković, Vukazić 1, Sretković, Japundžić 2. Trener: Vukotić.

VOJVODINA: Popadić, Marić, Maksimović 1, Mitrović, Tintor 3, Vasin 1, Prekogačić, Radovanlija 1, Tubić 1, Trkulja 1, Petrovski 1, Gusarov 4, Sredojević, Biočanin. Trener: Bilić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.