Početna » Nacionalna selekcija » Savić: Hrvatska zasluženo slavila, Filipović: Očekivali smo da sudije uzmu stvar u svoje ruke

Savić: Hrvatska zasluženo slavila, Filipović: Očekivali smo da sudije uzmu stvar u svoje ruke

Ivica Tucak i Dejan Savić, Srbija - Hrvatska
(Foto: VSS/UNIQA)

Srbija nije uspela da se plasira u finale Evropa kupa i u nedelju će igrati za treće mesto.

Srpski vaterpolisti poveli su 4:1 protiv Hrvatske, ali je domaćin uspeo da stigne do preokreta i pobede, treće u nizu protiv Srbije. Posle utakmice, selektor Srbije, Dejan Savić, čestitao je pobedniku i istakao da je slavlje zasluženo. Filip Filipović je rekao da je očekivao da sudije uzmu stvari u svoje ruke posle vođstva njegove selekcije, dok Duško Pijetlović očekuje loše suđenje u meču sa Italijom, koji je na programu u nedelju.

To je bio vekiki spektakl, uživali su i oni koji se ne razumeju u ovaj sport. Prvi deo smo obeležili igrom i rezultatom. Posle smo izgubili glavu, kontrolu igre što Hrvatska sa brzim golovima, pre svega iz kontre, uspeva sa se vrati i na kraju zasluženo pobedi. Nadam se da su svi uživali.

Kapiten Srbije, Filip Filipović, bio je najbolji strelac Srbije sa tri pogotka:

Očekivali smo da će posle naše dobre igre i brzih golova sudije uzeti stvar u svoje ruke. U principu smo dve četvrtine bili besprekorni. Ali, kada imate tri poništena gola teško je da se igra. U odnosu na Split jeste bilo bolje. Morao je igrač više da bude bolji kod nas. Treći poraz od Hrvata, ali se na to ne obazirem. Čestitam im, lavovski su odradili posao. Koliko je zasluženo to neka ocene drugi. Protiv Italijana će biti mnogo teško, uostalom oni kroje sudbinu svetskog vaterpola.

Odlično je igrao i Duško Pijetlović, koji je iznudio mnogo isključenja i postigao dva gola:

U suštini nije bila loša utakmica. Oni su uigraniji, a nama treba to, posebno u zatvaranju kontri. Napravili smo greške koje nam nisu svojstvene. Kad budemo kompletni biće bolje. Očekivano je ovakvo suđenje, nemamo šta da im zamerimo. Teško je i suditi u ovakvoj atmosferi. Bilo je mnogo bolje nego kada su na drugoj strani Italijani. Mogu da kažem da je bilo pošteno, a očekujem sutra mnogo goru utakmicu.

Srbija protiv Italije igra u nedelju od 19 sati.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace