Početna » Slajder » Toni Azevedo završava karijeru u 35. godini

Toni Azevedo završava karijeru u 35. godini

Toni Azevedo, vaterpolista SAD
(Foto: Harry How / Getty Images)

Proslavljeni američki vaterpolista, Toni Azevedo, oprostiće se od reprezentacije SAD narednog meseca, pošto je odlučio da završi karijeru u 35. godini.

Dugogodišnji kapiten SAD, koji se smatra najboljim vaterpolistom ove zemlje svih vremena, učestvovao je na pet Olimpijskih igara, a od državnog tima će se oprostiti na meču sa Hrvatskom, koji je na programu 11. juna na Univerzitetu Stenford.

Osvajač je srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, pet zlatnih medalja na Panameričkim igrama i dve srebrne medalje u Svetskoj ligi.

Još volim ovaj sport i nikad neću napustiti vaterpolo zajednicu. Ali spreman sam da preusmerim fokus sa igranja na aktivnosti van bazena kako bih doprineo razvoju i inovacijama. Započinjem programe za koje verujem da će dovesti vaterpolo na viši nivo – rekao je Azevedo.

Azevedo je profesionalno igrao za dubrovački Jug, crnogorski Primorac, kao i za klubove u Italiji i Brazilu. Rođen je u brazilskom gradu Riju de Žaneiru pre nego što se kao dečak preselio u Kaliforniju.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.