Početna » Evrokupovi » Eger ubedljiv u zaostalom meču Lige šampiona

Eger ubedljiv u zaostalom meču Lige šampiona

(Foto: egrivizilabda.hu)
(Foto: egrivizilabda.hu)

 

 

U odloženom meču 1. kola Grupe A Lige šampiona mađarski Eger je lako i ubedljivo pobedio na svom bazenu Ligamus Tbilisi sa 27:5. Šampioni mađarske iz 2011. nisu imali problema sa gostima iz Gruzije i očekivano su slavili. Mikloš Gor-Nađ, Peter Biroš i Holanđanin Vilijem Vuters-Gerice bili su najefikasniji u pobedničkom timu sa po 4 gola. Gruzini su porazom ostali na dnu tabele sa 1 osvojenim bodom do koga su došli prošle nedelje kada su na svom bazenu igrali 6:6 sa nemačkim Vaspo Hanoverom. Eger sa druge strane posle nekoliko slabijih partija na startu Lige šampiona hvata korak za Vuljagmenijem koji je prvi na tabeli Grupe A i Spartakom iz Volgograda koji je drugoplasirani.

Utakmica nije odigrana krajem septembra jer Gruzijsci nisu imali vremena od objavljivanja sastava grupa i rasporeda takmičenja da izvade vize za Mađarsku, pa je utakmica odložena.

Egera, koji igra odlično i u šampionatu Mađarske gde je trenutno drugoplasirani, pobedom u utorak  stigao je do 15 boda, a derbi meč očekuje ih u 9. kolu početkom februara kada će se sastati sa direktnim rivalom Spartakom iz Volgograda. Pre toga na programu je 8. kolo 23. februara.

Eger – Ligamus Tbilisi 27:5 (9:2, 5:0, 7:2, 6:1)

Tabela Grupe A:

1. Vuljagmeni 18, Spartak Volgograd 18, Eger 15, Šurman 6, Vaspoi Hanover 4, Ligamus Tbilisi 1.

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.